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Virginia Board of Pharm acy 

 

 

Interpretation of "adm inister" to include preparation for adm inistration 

 

 The Board of Pharm acy finds that the term  "adm inister", as defined in 

§ 54.1-3401, can be reasonably interpreted to include the advance 

preparation or "set up" of m edications to be adm inistered to patients provided 

such advance preparation is perform ed only by a person licensed to dispense 

or adm inister drugs (m edical practitioner, pharm acist, registered nurse, 

licensed practical nurse, or physician assistant) and the advance preparation 

is reasonably concurrent with the actual adm inistration and should not 

extend beyond the next scheduled dosage adm inistration.   

 

H owever, if the advance preparation is to assist a patient, living in a 

private residence, in the adm inistration of drugs which w ould norm ally be 

self adm inistered, including insulin, such advance preparation shall not 

exceed a fourteen (14) day supply.   

 

  


